Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

''Έβαλε φωτιά στη γυναίκα του και τον εαυτό του''

''Έβαλε φωτιά στη γυναίκα του και τον εαυτό του
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010, 21:01


Παραλίγο τραγωδία το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή Κυριώτισσα της Βέροιας με πρωταγωνιστές έναν 58χρονο και την 56χρονη σύζυγό του.

Μετά από λογομαχία, ο άνδρας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, περιέλουσε την γυναίκα του και τον εαυτό του με εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά στα ρούχα.

Αποτέλεσμα ήταν και οι δύο να υποστούν εγκαύματα, βαρύτερα η γυναίκα, η οποία και νοσηλεύεται και ελαφρύτερα ο άνδρας, ο οποίος φρουρείται.

Την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τ. Α. Βέροιας.''

Ρεζίλι των σκυλοφασιστών έγινε ο 'αυτόνομος' Παπαγεωργίου...

Ο 'αυτόνομος' Δημήτρης Παπαγεωργίου, όπου οι συναγωνιστές του (έτσι τον αποκάλεσαν σε ανάρτηση τους) 'αυτόνομοι εθνικιστές' τον θαύμαζαν να χαριεντίζεται με τον 'αντιεξουσιαστή-εθνικιστή' Καρατζαφέρη γίνεται πέτρα του σκανδάλου!Μέχρι και φασίστες τον κράζουνε!!!

Ιδού το κείμενο ενός γνωστού φασιστικού μπλόγκ και ορισμένα σχόλια από κάτω του...


''ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,ΤΩΝ ΠΟΡΝΟΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ,ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΩΝ,ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΒΡΕΩΝ-ΚΡΙΜΑ!
Ασφαλώς όλοι γνωρίζετε τον Δημήτρη Παπαγεωργίου,τον δημοσιογράφο που έμεινε στη φυλακή πολλούς μήνες επειδή συνελήφθη μετά από υπόδειξη αναρχο-ρουφιάνων,σε επεισόδια εναντίον Ελλήνων Πατριωτών.

Όλος ο κόσμος-ανάμεσά τους κι εμείς-του συμπαρασταθήκαμε όπως μπορούσαμε και χαρήκαμε αφάνταστα με την αποφυλάκισή του στο τέλος Ιουλίου.

Ο ίδιος,είχε γίνει ένα "σύμβολο" των Πατριωτών που διώκονται από την ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ Αστυνομία του Πασοκ και φυλακίζονται,την ώρα που τα κοπρόσκυλα της "αριστεράς και της προόδου" αλωνίζουν ελεύθερα.

Αυτό ήταν λοιπόν!Ο...ηρωικός πρόλογος τελείωσε!Ή ΜΑΛΛΟΝ,ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΜΟΝΟΜΙΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ!

Πώς;Μα,δεχόμενος να είναι υποψήφιος στο συνδυασμό του Γεωργιάδη για την Περιφέρεια Αττικής!

Πραγματικά,είναι να απορεί κανείς πως ένας "Πατριώτης" δέχθηκε να είναι στο πλευρό ενός ατόμου,που ουδεμία σχέση έχει με το χώρο!

Αλήθεια Δημήτρη,ΞΕΧΑΣΕΣ ΠΩΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΟΚΗΣ "ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ","ΑΜΥΑΛΟΥΣ","ΠΑΙΔΑΚΙΑ" ΚΛΠ;

Τώρα τι έγινε;Το...έκανες γαργάρα κι αυτό;

Πάμε παρακάτω.Άραγε συμφωνείς και με όλα όσα θα παραθέσουμε:

-ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

-ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;

-ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΩΣ "ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ" ΚΑΙ "ΦΥΝΤΑΝΙΩΝ" ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ;

-ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΟΡΝΟΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΘΜΗΣ ΤΣΟΝΤΟΕΚΠΟΜΠΕΣ,ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ;


ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:Πολοί αναγνώστες μας προτρέπουν να πούμε δυο...λογάκια για τις εμετικές λαιφστάιλ εμφανίσεις του "πατριώτη" Γεωργιάδη.Ο λόγος που δεν το κάνουμε,είναι επειδή ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ να δείξουμε τα εξώφυλλα των αισχρών περιοδικών και τους "καλεσμένους" των γελοίων κατινάδικων,στα οποία μετά χαράς συμμετέχει.

ΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ-ΟΠΩΣ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΣΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ:ΕΜΕΙΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥ!

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ:

-ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣΩΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ,ΟΠΩΣ Η ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ;

-ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ;

-ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ "ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ,ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" ΚΛΠ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ;

Αυτά προς το παρόν.Ο κόσμος πάντως,δεν πρόκειται να...τσιμπήσει το "τυράκι" που του δίνουν με έναν "πατριώτη" υποψήφιο,όπως θεωρητικά είσαι εσύ.

Και όπως σε στηρίξαμε στη δοκιμασία σου,έτσι θα σε κράξουμε γι'αυτή την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.

Ελπίζουμε να αντιληφθείς πως ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ "ΟΜΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ".

Υ.Γ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ...ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ,ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ:ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ,ΠΑΡΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ,ΤΑ "ΣΥΜΒΟΛΑ" ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.''


Και λίγα σχόλια από κάτω.Συγκινητικά!(και ανάκατα)

''SMYRNA 1920 · Εγώ πάντως από την αρχή είχα καταλάβει τι κουμάσι είναι ο "κύριος" Παπαγεωργίου!Επειδή ήθελα να είμαι αντικειμενικός είχα διαβάσει το κατηγορητήριο.Παίδες οι ίδιοι οι αστυνομικοί τον κατηγορούσαν ότι κρατούσε καδρόνια και φορώντας κράνος προκαλούσε τους αγνούς Συνέλληνες σε βία! ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ!! ''


''ΛΑΟΣ WATCH ·
Ο ξεφτιλισμένος ο Παπαγεωργίου προφανώς θέλει να βγάλει τώρα τα κέρδη της παραμονής του στη φυλακή.
Τι τζάμπα έμεινε στη φυλακή τόσους μήνες?
Ντροπή σου αλήτη Παπαγεωργίου προδόταρε που πας με τον Μπουμπούκο χέρι χέρι.Σε είχαμε για άντρα, όχι για Μπουμπουκάκι! ''


''ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Μετά τους ΜΑΣΩΝΟΥΣ, τώρα και ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ στην Αττική Οδό του ΤΗΛΕΠΛΑΣΙΕ!!
Τελικά αυτή η Aττική οδός, όλο και θυμίζει το σκάνδαλο της Aττικής οδού του Μπόμπολα.
Σιγά τον μεγάλο αγωνιστή ...κι αυτός τρέχει για μάσα στο ΛΑΟΣ. ''


''ΙΑΣΟΝΑΣ
Ο ΜΕΝΕΓΑΚΙΑΣ ΑΔΩΝΙΣ ΤΩΡΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΡΗ ΣΠΙΝΟ ΤΩΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛΕΑΣΤΥ. ''

''Γ.Π
Πριν 1-2 εβδομαδες ηταν στην συγκεντρωση του χατζαρα. Πιο παλλια ηταν στη χρυση αυγη. μετα στο Λαος, μετα στους "αυτονομους" (Αλλη μουφα του καρατζαφερη και αυτη) Ο ανθρωπος ειναι "παντος καιρου". Οπορτουνιστης και καριεριστας του "χωρου" ειναι, οσο δεν παει. ''

''ΙΩΑΝΝΗΣ ·
Πίσω στη φυλάκα για να μάθει καλά το μάθημά του (μέχρι νεωτέρας...). Ας πληρώσει την εγγύηση ο Μπουμπούκος... ''


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2010/10/blog-post_9353.html

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Denial is so white!

Για την εμπρηστική επίθεση στον Radio Revolt

Κείμενο του Radio Revolt για την επίθεση στο βαγόνι


Την τρίτη 9 Νοεμβρίου γύρω στης 11 το βράδυ και ενώ στο βαγόνι του radio revolt υπήρχαν 5 σύντροφοι, ομάδα 20-25 παρακρατικών και φασιστοειδών πραγματοποίησε επίθεση . Οπλισμένοι με πτυσσόμενα γκλόπ , σφυριά, ξύλα και μαχαίρια εκτόξευσαν 3 βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του βαγονιού και προσπάθησαν να κλείσουν την πόρτα. Η αντίδραση των συντρόφων ήταν άμεση, άρπαξαν καδρόνια, απεγκλωβίστηκαν και βγήκαν έξω απαντώντας στην επίθεση. Ακούστηκαν τα κλασσικά καθόλου ευφάνταστα συνθήματα τους, πετάχτηκαν πέτρες αλλά παρόλα αυτά οι σύντροφοι κατάφεραν να τους απωθήσουν κυνηγώντας τους μέχρι τις μηχανές τους. Ωστόσο η φωτιά είχε ήδη βγει εκτός ελέγχου και ενώ η συντονισμένη προσπάθεια όλων όσων κατέφτασαν περιόρισε τις ζημιές στο βαγόνι, καταστράφηκε το εσωτερικό του.
Στην ευρύτερη περιοχή των πανεπιστημίων κατέφτασαν 6 πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία (κατά την πυροσβεστική υπηρεσία) μπλοκαρίστηκαν από την αστυνομία η οποία απαίτησε να συνοδεύσει τα οχήματα μέσα στα πανεπιστήμια πράγμα που δε θα δεχόμασταν σε καμία περίπτωση. Ταυτόχρονα και ενώ το ρεύμα παρέμενε συνδεδεμένο απειλώντας με έναν επιπλέον κίνδυνο τον κόσμο που έσβηνε τη φωτιά, η παροχή νερού κόπηκε (2 φορές) από την πρυτανεία.
Προφανώς δεν περιμέναμε την επέμβαση κανενός κρατικού μηχανισμού για να μας «σώσει» μιας και κρίνουμε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από αυτόν τον μηχανισμό. Συγκεκριμένα από νωρίς το απόγεμα ο χώρος γύρω από τα πανεπιστήμια έσφυζε από μπάτσους με 3 τουλάχιστον διμοιρίες στην (κλειστή) ΔΕΘ, τετράδες δίτροχων μπάτσων να κινούνται στην πλατεία ροτόντας στην εθνικής αμύνης καθως και στην Α.Δημητρίου και επιβεβαιωμένη παρουσία κρανοφόρων (ενδεχομένως ασφαλιτών) μπροστά στο palais de spor λίγο μετά την επίθεση.
Όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα τα φασιστοειδή δεν έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μία τέτοια επίθεση χωρίς βοήθεια (με ενδεικτικά παραδείγματα τα πογκρόμ μεταναστών υπό την προστασία μπάτσων στον άγιο Παντελεήμων, της κλούβας-ταξί στο σταθμό Λαρίσης και τα πεσίματα στο στέκι στα δυτικά σε ένα από τα οποία μία διμοιρία(!?) κατέφτασε ελάχιστα λεπτά αφότου έφυγαν). Έτσι και εδώ, τα μηχανάκια τους έσπασαν ανενόχλητα τον «κλοιό» των μηχανοκίνητων μπάτσων γύρω απ τα πανεπιστήμια. Αντιλαμβανόμαστε εύκολα πως έχουμε άλλη μια κίνηση στα πλαίσια της γενικευμένης επίθεσης σε ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας. Μία επίθεση που είναι αναμενόμενη στην παρούσα κοινωνικοοικονομική συνθήκη που επικρατεί στην Ελλάδα.
Διανύουμε μία περίοδο που μία κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κάνει την χώρα να επιπλεύσει, καταδικάζει σε εξαθλίωση το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού με αποτέλεσμα να ξεπηδούν παντού καινούριοι ,καθώς και να αναβαθμίζονται οι ήδη υπάρχοντες πόλοι ριζοσπαστικής δράσης. Σε αυτήν την περίοδο το αλαφιασμένο σύστημα επιλέγει να κλιμακώσει την καταστολή χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχει στη διάθεση του. Στόχος του η αποτροπή κάθε ατόμου, συλλογικότητας, ομαδοποίησης να εναντιωθεί στα νέα μέτρα, στο κράτος, στο σύστημα. Προσπαθει να αμυνθεί σε αυτό το γενικευμένο αναβρασμό που επικρατεί στην κοινωνία.
Όλα αυτά συνθέτουν την ολοκληρωμένη εικόνα του συμβάντος της τρίτης. Φασιστοειδή επιτίθενται δολοφονικά σε ένα αυτοοργανωμένο αναρχικό ραδιόφωνο με τις πλάτες της αστυνομίας , η οποία σε έναν διπλό ρόλο καλύπτει την διαφυγή τους και εμποδίζει την επέμβαση της πυροσβεστικής. Οι Πανεπιστημιακές αρχές «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» ενώ τα καθεστωτικά ΜΜΕ μιλούν για επεισόδια στο ΑΠΘ και για συγκρούσεις συμμοριών αποκρύπτοντας και παραποιώντας το γεγονός.
Το βαγόνι κάηκε αλλά το Radio Revolt συνεχίζει. Ένα 20λεπτο μετά την διακοπή της εκπομπής, ο σταθμός επανήλθε και στο internet και στα FM και φυσικά η ροή του σταθμού συνεχίζει κανονικά και επιθετικά. Το βαγόνι θα επαναλειτουργήσει για να πλαισιώσει το εγχείρημα του σταθμού. Ο κάθε αυτουργός της επίθεσης της τρίτης θα μας βρει μπροστά του έτοιμους να απαντήσουμε σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της αντιπληροφόρησης της υποστήρίξης ανατρεπτικών δράσεων και της προώθησης ανατρεπτικών ιδεών. Επιπλέον , κάθε τέτοια επίθεση, πέρα από το ότι μας συσπειρώνει όπως αποδείχτηκε από την έμπρακτη αλληλεγγύη που άμεσα δεχτήκαμε, όχι απλά δε μας πτοεί αλλά μας εξοργίζει!

ΜΠΑΤΣΟΙ,TV,ΝΕΟΝΑΖΙ – ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ


Φωτογραφίες από την πορεία απάντησης που ακολούθησε στις 19 Νοέμβρη




Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ANTIFA:Chasseurs de skins





ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟ YT...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ...

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Manifestación. Contra el fascismo y toda autoridad ¡Recuperemos la calle!

Manifestación. Contra el fascismo y toda autoridad ¡Recuperemos la calle!
Domingo 21 de Noviembre. 12h. Atocha –Tirso de Molina.
FECHA: 21 de Noviembre 2010
HORA: 12:00
LUGAR: Atocha- Tirso de Molina
¿Por qué el 20-N?



¿Por qué salir un año más a la calle
en el aniversario de la muerte de Franco?






En primer lugar por una cuestión de memoria, de recuperar y defender nuestra memoria anticapitalista, de homenajear y recordar a tod@s aquell@s que lucharon contra el fascismo y el capital. Pero lejos de la recuperación simbólica que desde ciertos ámbitos de la izquierda se está haciendo de las personas que lucharon contra el capitalismo, nosotr@s reivindicamos esa práctica y esa teoría que muchos revolucionari@s llevaron a cabo y de la que nos sentimos hereder@s.






La dictadura fascista fue un régimen de opresión que coartaba las libertades individuales, explotando y sometiendo a toda la población, pero no debemos olvidar que este tipo de regímenes, como pasó en Alemania o Italia, no fueron más que formas que adoptó el capitalismo en épocas concretas en las que sus intereses se vieron amenazados, y los medios democráticos de control y de represión no fueron suficientes. La dictadura se acabó, pero no por ello la represión y la explotación que bajo otra etiqueta, otros valores y con otras formas (democracia), siguen perpetuando la explotación y opresión de las personas, especialmente contra tod@s l@s que se atreven a mostrar su oposición al capitalismo y que tienen la dignidad de no arrodillarse ante nadie. La democracia esconde una dictadura económica que mercantiliza las relaciones humanas, que convierte a las personas en fuerza de trabajo, y que establece un sistema basado en el beneficio económico a costa de la explotación humana, no humana y de la propia naturaleza. Olvidar que, a pesar de sus diferencias, democracia y fascismo son las dos caras de la moneda capitalista sería cometer un error terrible.






Pero el 20-N no es sólo un ejercicio de memoria, una vuelta al pasado. Tiene su sentido en el presente. Día a día salimos del metro y nos encontramos a gente contra la pared, acosad@s, y en muchos casos detenid@s, simplemente por el color de su piel, o sus rasgos faciales, bajo el amparo de sus leyes y el beneplácito, e incluso el aliento, de partidos políticos y medios de comunicación que fomentan el racismo con sus noticias y tertulias. Racismo que cala en una población cada vez más descontenta con su situación vital, creada por el sistema económico imperante, pero que no acaba de ver realmente cuáles son sus intereses comunes y cuáles sus verdader@s enemig@s. Partidos políticos y medios de comunicación que no difieren en formas y actuación de las directrices de la extrema derecha, señalando a los sectores más indefensos de la población como los responsables de las miserias que el propio capitalismo provoca.






Una ultraderecha maquillada de demócrata y de defensora de la clase obrera que lanza mensajes xenófobos y nacionalistas que tratan de enfrentarnos entre nosotr@s. Un ejemplo claro es el auge que están teniendo los partidos de ultraderecha en Europa, que poco a poco van aumentando sus cuotas de “poder”, gracias a lo cual van consolidando un fascismo callejero mucho más radicalizado en discurso y formas que actúan, muchas veces, bajo el amparo de la autoridad. Lejos de lamentarnos y amedrentarnos, tenemos que actuar y hacerles frente en las calles, autoorganizándonos, sin dejar que esta calaña pueda crecer en nuestros barrios o ciudades, ya que cuanto más crezcan ell@s más problemas tendríamos nosotr@s y al final su victoria supondrá nuestro aniquilamiento. Así de fácil.






Nuestra propuesta frente a esta forma de vida impuesta por las relaciones capitalistas es la autoorganización, el antiautoritarismo y la acción directa, es decir que seamos nosotr@s l@s que de forma directa y sin intermediari@s hagamos frente a esta situación organizándonos asambleariamente, sin estructuras jerárquicas ni líderes que nos digan lo que tenemos que hacer o cuáles son nuestros problemas. Siendo cada un@ el/la que, tomando conciencia, actué junto con el resto de l@s afectad@s para intentar modificar nuestra cotidianidad y acabar con la mercantilización de la vida. Por todo esto no podemos ni queremos funcionar con partidos o sindicatos amarillos, ni pedirle al gobierno de turno que ilegalice a éste o a aquel partido.






Para ello es necesario no sólo pensar que con un acto como éste ya está todo hecho, sino que la lucha es cada día, en nuestros barrios, en los trabajos, centros de estudio, etc. Se han perdido los espacios de encuentro entre la gente, que poco a poco deberíamos recuperar, así como la posibilidad de actuar en la calle. La democracia ha generado todo un sistema que permite al “ciudadan@” (una etiqueta con la que el sistema trata de ponernos a tod@s al mismo nivel: explotad@s y explotadores/as, opresores/as y oprimid@s) actuar dentro de unos cauces establecidos y ha convertido las urnas en la única forma de expresión que nos queda. A su vez, el capitalismo ha hecho de la calle un espacio limitado al tránsito de mercancías, entre ellas nosotr@s, y a la admiración compulsiva de escaparates.






Es necesario que recuperemos la calle como lugar de encuentro con nuestros iguales y de enfrentamiento con el capital y el estado. Por ello, el domingo 21 de noviembre, saldremos a manifestarnos y hacer presente nuestra oposición al Estado y cualquier forma de opresión.










Asamblea Madrid contra el fascismo


Απόσπασμα από το patras indymedia

''Χρυσαύγουλα κρύφτηκαν στο κτίριο της Ασφάλειας

από ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΕΣΜΕΝΟ ΤΟ ΒΡΑΚΙ 3:45μμ, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010
(Τροποποιήθηκε 9:50μμ, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010)
Σήμερα κοτόπουλα αύριο πελάτες

Νωρίς το μεσημέρι καμια 7αρια χρυσαυγίτες μαζί με κουστουμαρισμένο υποψήφιο τους (πιθανόν ο Χρήστος Ρήγας, γνωστό μπραβάκι της νύχτας) επιχείρησαν να μοιράσουν τη κωλοφυλλάδα τους αλλά δεν τους βγήκε.

Πολύ γρήγορα γίνανε αντιληπτοί από συντρόφους και σαν γνήσιοι ελληνόψυχοι που υπερασπίζονται τα "ιδανικά" τους λάκησαν και βρήκαν άσυλο στα φιλαράκια τους τους μπάτσους στο κτίριο της ασφάλειας στην Ερμού.

Σύντροφοι με άγριες διαθέσεις κινήθηκαν εναντίον τους και οι εθνικόφλωροι χώθηκαν μέσα στο κτίριο. Ο διευθυντής της ασφάλειας Άρης Ανδρικόπουλος μαζί με τα πρωτοπαλίκαρα του προσπάθησαν να καλμάρουν τη φάση και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μπροστά σε πλήθος κόσμου που έγινε μάρτυρας του σκηνικού. Τα φασιστάκια τελικά φυγαδεύτικαν με περιπολικά προς (άγνωστη?) κατεύθυνση.''

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδα τοίχου από Ρέθυμνο

Αναδημοσίευση φωτογραφιών και κειμένου για τα γεγονότα στην Κύπρο



''Πρώτη ενημέρωση από το φεστιβάλ Rainbow όπου έγιναν επεισόδια χτες το βράδυ.


Το φεστιβάλ ξεκίνησε γύρω στις 18.00, παρουσία περίπου 200 ατόμων. Η εξέδρα είχε στηθεί δίπλα από τον παραλιακό δρόμο. Γύρω στις 20.00 ξεκίνησε διασχίζει τον παραλιακό η πορεία των εθνικιστών ( «Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης», «Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα» (ΠΑΚ) και «Κίνηση για τη Σωτηρία της Κύπρου»).

Όλος σχεδόν σχεδόν ο κόσμος του φεστιβάλ μπήκε στο δρόμο για να ανακόψει την πορεία των εθνικιστών φωνάζοντας συνθήματα όπως "όλοι μαζί να φύγουν οι ναζί" και "κύπριοι και ξένοι εργάτες ενωμένοι". Οι δυο πορείες ήρθαν κοντά, υπήρξαν μικροσυμπλοκές και ανταλλαγή αντικειμένων. Σε μια στιγμή κάποιοι από τους νεαρούς εθνικιστές-φασίστες έτρεξαν απειλητικά από τα πλάγια προς το μέρος του φεστιβάλ όπου βρίσκονταν αρκετά παιδιά και γυναίκες. Αμέσως ο κόσμος του φεστιβάλ έτρεξε να τους ανακόψει με καρέκλες, πέτρες και ξύλα. Οι νεαροί έτρεξαν πίσω 200 μέτρα για να σωθούν.

Στη συνέχεια τα αίματα είχαν ανάψει για τα καλά, υπήρχε συχνή ανταλλαγή αντικειμένων και οι αστυνομικοί-μπάτσοι έσπρωχναν σταδιακά τον κόσμο του φεστιβάλ προς τα πίσω για να δώσουν χώρο στην εθνικιστική πορεία να περάσει. Υπήρξαν μερικές μικροσυγκρούσεις μεταξύ του κόσμου του φεστιβάλ και των εθνικιστών, αλλά και των αστυνομικών. Κάπου εκεί έγιναν και μερικές συλλήψεις από τον κόσμο του φεστιβάλ (ακούγεται ότι έγιναν τελικά 6 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και μερικοί τραυματίες).

Μετα απο αρκετή ώρα οι μπάτσοι παραμέρισαν με τη βία τον κόσμο του φεστιβάλ κάνοντας χώρο στην εθνικιστική πορεία να περάσει. Οι μόνοι που πέρασαν όμως ήταν καμιά 20α άτομα και οι σημαιοφόροι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έμειναν απέναντι από το φεστιβάλ (στην άλλη μεριά του δρόμου). Ο σκοπός τους ήταν προφανές, ήθελαν να ξαναχτυπήσουν τον κόσμο του φεστιβάλ. Υπήρξε ξανά ρίξη μικροαντικειμένων αλλά για αρκετή ώρα υπήρξε σχετική ηρεμία ώσπου οι φασίστες (οι οποίοι πλήθαιναν συνέχεια αφού ήρθαν μαζικά ελαμίτες και διάφοροι άλλοι φασίστες από άλλες πόλεις) αποφάσισαν να κάνουν ξανά επίθεση. Έτρεξαν απο το πλάι, ρίχνοντας φωτοβολίδες και πέτρες προς τον κόσμο του φεστιβάλ που, προς έκπληξή του, είδε την αστυνμία να επιτίθεται και αυτή σε κόσμο του φεστιβάλ και προέβη ξανά σε συλλήψεις.

Στη συνέχεια επικράτησε πανικός, αφού ακούστηκαν ασθενοφόρα και μαθέυτηκε ότι ένας Τουρκοκύπριος μαχαιρώθηκε από τους φασίστες (σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου). Επίσης ένας Παλαιστίνιος (;) μετανάστης χτυπήθηκε σοβαρά από 30 περίπου φασίστες αλλά χάθηκε μετά πιθανότατα γιατί δεν είχε χαρτιά και δεν θα μπορούσε να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του. Ο κόσμος που είχε μείνει κατάφερε να φύγει τελικά, αφού πήγε οργανωμένα μέχρι τον αστυνομικό σταθμό για να μάθει περισσότερα για τους συλληφθέντες.

Ο Τύπος κάνει λόγο για πάνω απο 10 τραυματισμούς, όλοι απο την πλευρά του κόσμου του φεστιβάλ. Όλες οι συλλήψεις (6-7) έγιναν επίσης από τον κόσμο του φεστιβάλ. Η αστυνομία έκανε συνεχώς πλάτες στους εθνικιστές-φασίστες και η απόδειξη είναι τα στοιχεία αυτά. Τραβήχτηκαν επίσης πολλά βίντεο που θα φανερώσουν το τι πραγματικά έγινε.

Η φασιστική επίθεση και η αστυνομική συγκάλυψη είναι πολύ σοβαρά ζητήματα που πρέπει να προβληματίσουν ολόκληρη την κοινωνία. Αναμένεται και επιβάλλεται αντίδραση.''




Και δύο φωτογραφίες

''Βίαζαν τουρίστρια κατά συρροή''

''Βίαζαν τουρίστρια κατά συρροή
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 11:37


Έναν ζωντανό εφιάλτη ζούσε επί 20 ημέρες μία 27χρονη Νορβηγίδα τουρίστρια στα Χανιά Κρήτης.

Ένας 35χρονος άνδρας, με τη βοήθεια μίας 40χρονης Ρουμάνας, την είχαν απαγάγει και την κλείδωσαν σε σπίτι, όπου ο δράστης βίαζε την κοπέλα κατά συρροή, είτε μόνος του είτε μαζί με πέντε άλλους άνδρες. Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει ύστερα από 20 ημέρες και κατήγγειλε τα όσα έζησε στο Α.Τ Κρυονερίδας.

Η Ρουμάνα συνεργάτιδα συνελήφθη και το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Οι υπόλοιποι δράστες αναζητούνται.''

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

''Μεταξύ μας...''



''Τι χρειάζεται αλήθεια σήμερα ο τόπος;
Μεταξύ μας, ΜΕΤΑΞΑ...
Νοοτροπία, ευφυϊα, αποφασιστικότητα, έκφραση και πάνω απ' όλα
ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.''

''Απαιτούνται υπερβάσεις.Να μοιραστεί το βάρος σε όσους αισθάνονται εθελοντές αχθοφόροι του ΈΘΝΟΥΣ.Αν δεν υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες πολύ φοβάμαι ότι το 2011 μπορεί ν' αποβεί ''μοιραία χρονιά''.
Χρειάζεται να επιστρατευτεί η σύνεση του Μεταξά και το θάρρος του.Και η ενόραση.Και η στρατηγική.Και η τακτική του.Γιατί αν ηττηθούμε τώρα δε θα σηκώσουμε ξανά κεφάλι, όπως έγινε 4 χρόνια μετά ο ''ΟΧΙ''.Τώρα η ήττα θα σημαδεύσει με ανήκεστη βλάβη το ΕΘΝΟΣ.Τι χρειαζόμαστε λοιπόν;Μεταξύ μας, νοοτροπία ΜΕΤΑΞΑ...''


Το ωραίο εξώφυλλο της Άλφα 1 συμπληρώνεται από το ακόμα ωραιότερο οπισθόφυλλο.Αυτά τα όμορφα γράφτηκαν στην έκδοση της πατσαβουροφυλλάδας αυτής στις 30/10/2010.

Μεταξύ μας όμως γιατί αυτά δεν κάνει να λέγονται και πολύ πολύ ανοιχτά.Ελοχεύει και πάντα ο κίνδυνος να μας πάρουν με τις πέτρες.Μέχρι κομματικές φυλλάδες και μην παρέκει...Γούστο θα χει να βγαίνουμε στα κανάλια και να λέμε πόσο λείπει ο Μεταξάς από τον τόπο.Έλα Θεέ και Κύριε...Φασιστοξεφτίλες είμαστε όχι κουτοί...

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010