Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αυξήθηκε ο αριθμός των υπόπτων νεοναζί για τους φόνους στην Γερμανία

''Αυξήθηκε ο αριθμός των υπόπτων νεοναζί για τους φόνους στην Γερμανία


Οι αρχές της Γερμανίας αύξησαν τον αριθμό των υπόπτων για τις δολοφονίες, που διέπραξαν νεοναζί, σε "μια δωδεκάδα" . Μέχρι στιγμής, δύο άνθρωποι έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, που έχει χαρακτηριστεί σκάνδαλο από το γαλλικό Τύπο: η Μπεάτε Τσεπ, 36 ετών, η μόνη επιζήσασα από μια τριμελή ομάδα του νεοναζιστικού υποκόσμου, και ο Χόλγκερ Γκ., ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία "δάνειζε" τα έγγραφά του στην τριάδα.



Όμως ο αριθμός των δυνητικών υπόπτων αυξήθηκε το Σαββατοκύριακο. "Έχουμε περίπου μια δωδεκάδα προσώπων, που είναι ύποπτα, ή τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες", είπε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, μετά την ενημέρωση της επιτροπής Εσωτερικών του γερμανικού κοινοβουλίου από τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.



Ο γερμανός γενικός εισαγγελέας Χάραλντ Ράνγκε δήλωσε την Παρασκευή ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο ανθρώπους και άλλοι δύο υπάρχουν υποψίες ότι ενέχονται στα εγκλήματα.



Η ύπαρξη και η δράση της νεοναζιστικής συμμορίας δολοφόνων βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας μετά την 4η Νοεμβρίου, όταν δύο από τα μέλη της, οι Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ, έχασαν τη ζωή τους, κατά τα φαινόμενα αυτοκτονώντας, έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα να ληστέψουν μια τράπεζα.



Το σκάνδαλο έφερε σε δύσκολη θέση τις αρχές στη Γερμανία, οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της οποίας κατηγορήθηκαν πως απέτυχαν να εντοπίσουν και να εμποδίσουν την δράση των νεοναζί. Η ομάδα άρχισε τις κατά συρροή δολοφονίες το 2000.



Δολοφόνησε τουλάχιστον οκτώ τούρκους καταστηματάρχες, έναν έλληνα και μια αστυνομικίνα.



Ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών, δήλωσε ότι πάνω από 300 ντετέκτιβ της αστυνομίας έχουν αναλάβει να ανασυνθέσουν κάθε ημέρα της 13χρονης δράσης της συμμορίας. Τα τρία γνωστά μέλη της ζούσαν με ψεύτικες ταυτότητες μετά το 1998.



Οι αρχές ενδέχεται να ανακάλυψαν το κίνητρο για την δολοφονία της αστυνομικίνας. Η Μισέλ Κίζεβέτερ πιθανώς έγινε στόχος των νεοναζί λόγω μιας διένεξης ανάμεσα σε μέλη της οικογένειάς της, που λειτουργούσε ένα μπαρ, και τους νεοναζί, οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί από αυτό, σύμφωνα με πολιτικούς που παρακολούθησαν τις εργασίες της επιτροπής Εσωτερικών.



Προηγουμένως πιστευόταν ότι οι νεοναζί είχαν στοχοθετήσει την Κίζεβέτερ λόγω του μίσους τους για την αστυνομία ως θεσμό. Η αστυνομικίνα δολοφονήθηκε στο Χάιλμπρον, αλλά καταγόταν από την ίδια περιοχή με τα μέλη της συμμορίας.



Η ομοσπονδιακή εισαγγελία στην Καρλσρούη απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.''



Πηγή: ΑΠΕ - Μπ.Γ.

http://www.babylonia.gr/news/diethni-nea/polemoi-apeleytherotika-kinimata/genika/diafora/ayksithike-o-arithmos-ton-ypopton-gia-tous-fonous-pou-diepraksan-oi-neonazi.html

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΔΩΝΗ, ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ, ΚΑΡΑΘΑΝΟ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΔΩΝΗ, ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ, ΚΑΡΑΘΑΝΟ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ



Τίποτα δεν είναι πια ίδιο. Οι αυταπάτες καταρρέουν, με μια ταχύτητα πρωτόγνωρη. Κάτω από τη λαϊκή πίεση (απεργία 19-20/10, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ έξω από τη βουλή, πανώ σε όλα τα γήπεδα, μετατροπή των παρελάσεων σε διαδηλώσεις οργής), αλλά και την ανεξέλεγκτη εξέλιξη της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, μια σύγχρονη χούντα μας επιβλήθηκε. Μιλάμε για την επιθετική ανασύνταξη του αστικού μπλοκ εξουσίας για να επιβάλλει, με κάθε τρόπο και κάθε κόστος, τα συμφέροντα του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου

Στον σβέρκο μας κάθισε για τα καλά μια κυβέρνηση “εθνικής ενότητας” με πρωθυπουργό τον πρώην υποδιευθυντή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρώην πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας και μέχρι πρότινος άμισθο οικονομικό σύμβουλο του Γ.Παπανδρέου, μέλος της ευρωπαικής Goldman Sachs. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, ΣΕΒ και όλα τα ΜΜΕ συμφώνησαν ότι ήρθε για το καλό μας...

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία και -προκλητικά- μιά μέρα μετά τη 17 Νοέμβρη, το ΛΑΟΣ οργανώνει εκδήλωση στο Δημαρχείο Χολαργού με ομιλητές τους Αϊβαλιώτη Κων/νο, Γεωργιάδη Άδωνι, Καραθάνο Μπάμπη με θέμα: "Προτάσεις για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση, ενημέρωση για τα επιτεύγματα του ΛΑ.Ο.Σ". Σαν κάτοικοι αποφασίσαμε να την ματαιώσουμε και να δηλώσουμε σε όλους του τόνους πως είναι ανεπιθύμητοι.

Να την ματαιώσουμε, γιατί το ΛΑΟΣ είναι άμεσα υπεύθυνο για την μείωση των μισθών και των συντάξεων, τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις, την εργασιακή εφεδρεία, τις ιδιωτικοποήσεις, τα χαράτσια, τα μνημόνια, την “απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων”, την διαρκή υποτίμηση της ζωής μας. Ας μην ξεχνάμε ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ιδέα του προέδρου του ΛΑΟΣ η προσφυγή στο ΔΝΤ...

Να την ματαιώσουμε ,γιατί το ΛΑΟΣ είναι άμεσα υπεύθυνο για τα ρατσιστικά πογκρόμ, τον κουκουλονόμο, τη σκλήρυνση της κατασταλτικής πολιτικής, τους τρομονόμους, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Μέσα σε μια βδομάδα η νέα κυβέρνηση πρόλαβε να απαγορεύσει την αντιφασιστική διαδήλωση στη Νίκαια και ταυτόχρονα να επιτρέψει και να προστατέψει συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, να ασκήσει διώξεις σε άτομα που θεωρεί ότι συμμετείχαν στη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και στις αποδοκιμασίες των επισήμων, να επιτρέψει την απόσπαση γενετικού υλικού με τη βία, “όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ένα πρόσωπο έχει τελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών”.

Να την ματαιώσουμε, γιατί το ΛΑΟΣ είναι ξεκάθαρα ένα φασιστικό κόμμα, που προωθεί τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Ένας από του σημερινούς υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και ομιλητής στο Δημαρχείο του Χολαργού, ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί ως “το αγαπημένο του βιβλίο” το τελευταίο του Κ.Πλεύρη όπου ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα γράφει: “τα Ες-Ες και μάλιστα τα μάχιμα (τα Βάφεν Ες Ες) υπήρξαν οι ιππόται της σύγχρονης εποχής, ακατάβλητοι πολεμισταί εξ όλων των χωρών της Ευρώπης, οι οποίοι θυσίασαν τη ζωήν στο ιδανικό μιας Νέας Τάξεως, δια τους πολιτισμένους Λαούς. Στις τάξεις των Ες-Ες συγκαταλέγεται το εκλεκτότερον μέρος της Άριας Φυλής”.

Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να κάνει πίσω. Αν νικήσουν θα δουλεύουμε σαν σκλάβοι σε «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» και θα ζούμε σαν δουλοπάροικοι. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική και οινομική ελίτ. Ενάντια στην Τροϊκα και το πολιτικό προσωπικό της. Με δυναμικές απεργίες και διαδηλώσεις, με τη στοχοποίηση όσων ευθύνονται για την εξαθλίωσή μας, με την οργάνωση της κοινωνικής στάσης πληρωμών (σε νοσοκομεία, εφορίες, ΔΕΗ, τράπεζες, διόδια κλπ), με τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους που πρέπει να ξεπηδήσουν σε κάθε γειτονιά, με τα ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια.



Και δεν ξεχνάμε. ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 18:30, 18/11, Δημαρχείο Χολαργού Περικλέους 55



Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου



Υ.Γ. Καλούμε τον πρώην καταληψία του Πολυτεχνείου Χρ.Παπουτσή (ο οποίος συνεργάζεται με τον πρώην πρόεδρο την νεολαίας ΕΠΕΝ Μ.Βορίδη για τη “σωτηρία της πατρίδας”) να πάρει τους μισθοφόρους του (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, αντιτρομοκρατική κλπ) και να πάει στην Εκάλη.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Φτώχεια.εξαθλίωση και σπίτια που καίγονται ΄΄τυχαία΄΄

Κείμενο πο μοιράστηκε στο Αίγιο:

Φτώχεια.εξαθλίωση και σπίτια που καίγονται ΄΄τυχαία΄΄



Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.Στις 11 Μαη οργανωμένοι φασίστες πετούν αυτοσχέδια εκρηκτικά(γκαζάκια)σε σπίτι-παράγκα,που έχουν νοικιάσει Πακιστανοί,κοντά στο κλείστο γυμναστήριο ΑιγΙου με σκοπό , να τους βάλουν φωτιά,χωρίς επιτυχία.Γειτονιά και μετανάστες τρομοκρατήθηκαν απλό την ακρηξη.Η επίθεση αυτή, εναντίον των μεταναστών,ήταν η δεύτερη μέσα σε 3 βδομάδες από τους φασίστες.Πέταξαν μάλιστα και τρικάκια,με λογότυπο της Χρυσής Αύγης,γνωστοποιώντας έτσι την παρουσία τους στη περιοχή.Είναι φανερό,βάσει αυτών,πως η φωτια που έκαψε ολοσχερώς το ιδιο σπίτι,την νύχτα της 3ης Νοεμβρίου,δεν ήταν ατύχημα(λίγες μέρες πριν τη πυρκαγιά πέταξαν φωτοβόλιδα στην αυλή τους),αλλά το 3ο χτύπημα των φασίστων.Οι άνθρωπο αυτοί,πλέον κοιμούνται έξω στην αυλή του καμμένου σπιτιού έχοντας ως μόνο εφόδιο για το κρύο κουβέρτες και ρούχα που σπεύσαμε να δώσουμε αλληλέγγυοι πολίτες.

Για εμάς το ζήτημα της αλληλεγγύης στους μετανάστες δεν είναι ζήτημα ανθρωπισμού,είναι ζήτημα με κοινωνικό και ταξικό χαρακτήρα.Είναι η αλληλεγγύη,μεταξύ των καταπιεσμένων και των φτωχών,μέσα σε μια κοινωνική συνθήκη,όπου επιβάλλεται η σιωπή , η συναίνεση στα σχέδια του κράτους, η συκοφάντηση κάθε κοινωνικής αντίστασης από το πολιτικό σύστημα μέσω των ΜΜΕ.Πλέον,πολλοί καταλαβαίνουν, ότι η ρητορική περι ‘‘ διάσωσης της πατρίδας’’ και ‘ ‘ εθνικής ενότητας ‘ ‘ ένα στόχο έχει, να αποκρυπτει ότι το κράτος και η κάθε κυβέρνηση(είτε συνεργασίας,’’ εθνικής σωτηρίας’’ ή όπως αλλιώς θέλουν)ήταν,είναι και θα είναι το συλλογικό κόμμα των αφεντικών.Μόνη ‘ ‘ εθνική’’ αποστολή η διάσωση των τραπεζών, η αποκατάσταση της κερδοφορίας των αφεντικών,η εφαρμογή συνταγών για την ακόμα πιο στυγνή εκμετάλλευση των εργατών από τα ντόπια και ξένα αφεντικά.Σε τελική ανάλυση,στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα ένα πολιτικοοικονομικό πείραμα,που χρησιμοποιειται από τους κυρίαρχους,ως απειλή και προς τους άλλους εργαζομένους της Ευρώπης που είναι ‘ ‘ άτακτοι’ ’ και ‘ ‘ σπάταλοι’ ’.Τα αφεντικά καθώς επιτίθενται,μετράνε αντιδράσεις,δυνάμεις και τακτικές καθώς πλέον το παιχνίδι έχει ανοίξει σε όλο το πλανήτη.Μη πάμε,όμως, μακριά.Η βίαιη φτωχοποίηση που επιβάλλεται στους εργάτες της χώρας,παρέα με ιδιωτικοποιήσεις,κάνουν τη φίγουρα,του φτωχού εργάτη,του απολύμενου,του άνεργου,του φτωχού συνταξιούχου,να πλησιάζει όλο και πιο πολύ, αυτή του μετανάστη.Τα δεκάδες χιλιάδες σπίτια των φτωχών χωρίς ρεύμα,οι μισθοί πείνας,το 1 εκατομμύριο άνεργοι,η ληστεία μέσω των φόρων ,τα χαράτσια,η αστυνομοκρατία δεν αφήνουν περιθωρια για παρερμηνίες.Να μην μασήσουμε σε κάθε απόπειρα των άπο πάνω να μας πείσουν ότι έχουμε κοινά συμφέροντα μαζί τους.Να ξεριζώσουμε κάθε εθνικιστική αντίληψη που βάζει τον εχθρό στο πρόσωπο των ταξικών μας αδελφών,των μεταναστών.

Απέναντι σε όλα αυτά το κράτος και η κυριαρχία επιβάλλει τη γενικευμένη κοινωνική απάθεια,την εξατομίκευση,το ‘ ‘ ολοι εναντίων όλων’ ’,τον κοινωνικό κανιβαλισμό,την υποταγή, τους προκατασκευασμένους κοινωνικούς ρόλους.Εμείς,δηλαδή οι ‘ ‘ από κάτω’ ’,για να παλέψουμε πρέπει μέσα από την καθημερινή μας δράση να φτιάξουμε κοινότητες αγώνα που να προωθούν τις αξίες της αντίστασης,της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.Να ξεμπερδεύουμε με την ανάθεση του αγώνα σε ‘ ‘ ειδικούς ’ ’ και σε λακέδες των αφεντικών και να τον κάνουμε δικό μας κτήμα,προιόν της δικής μας βούλησης.Μέσα από συνελεύσεις γειτονιων και πλατειών,πρέπει να συνδεθούμε άνεργοι,εργαζόμενοι,μετανάστες,φοιτητες,μαθητές,συνταξιούχοι και να ζυμωθούμε στη βάση της αυτοοργάνωσης,να αναβαθμίσουμε τους αγώνες τόσο σε μορφή όσο και σε περιεχόμενο.Τα όπλα μας είναι οι απεργίες ,οι καταλήψεις,οι διαδηλώσεις.Κοινωνική στάση πλρωμών ‘ ‘ από τα κάτω’ ’ ,γιατί αρνούμαστε να πληρώσουμε για τη κρίση τους αλλά και για κοινωνικά αγαθά που μας ανήκουν.



ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ,ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Occupy Patriarchy

Occupy Patriarchy


A post which appeared on Scotland Indymedia entitled “Open letter from Glasgow Women’s Activist Forum to Occupy Glasgow” is the latest addition to an increasing number of articles which draw attention to incidences of sexual assault and harassment experienced by women participating in the Occupy protests around the world.

In the letter, Glasgow Women Activist’s Forum state that “We, the undersigned, are writing to those involved in the Occupy Glasgow protest because our voices have hitherto been marginalised and our concerns systematically ignored in the days following the rape that occurred at the protest on Tuesday.”

This is a message that is being echoed on blogs and websites across the world in response to an alarming number of attacks on women. To date there have been at least four reports of rape at Occupying protests. In Glasgow, Scotland, a woman was raped in her tent as she was spending the night at an occupy protest taking place George Square. In the U.S.A women in Cleveland, Dallas, Kansas and Portland have also been raped while participating in occupy protests. On the 10th of October a man was arrested at Occupy Wall Street for groping a woman, while at the Occupy Denver protest, a man was arrested for groping a reporter.

Equally disturbing have been the misogynist responses to these attacks from supposed activists involved in the protests. As Danielle Binks writes “What really makes a mockery of the Occupy movement is the response to these claims of sexual abuse amongst the protestors. When news broke of the Cleveland rape claim, one protestor even queried whether the abused woman was a ‘plant’, attempting to discredit the rally.”

“Occupy Baltimore released a ‘security statement’ pamphlet to their protestors which discouraged police involvement if any such crimes were committed. The Baltimore occupiers were heavily criticized for this ‘speak no evil’ stance, and have since revised their policies.”
The recurring description of the women who have been attacked as “transient, run-aways, or homeless women” (in drawing attention to their social status, is the suggestion being made that lower class women are less deserving of justice?) as well as the distancing of occupy protesters from them (claims that these women “were not part of the protest”) serves only to perpetuate inequality, the very thing the movement claims to be fighting against.

Online and on the street women are asking the question “Are Women Safe at Occupy Protests?” In her blog, Lola-at-large comments “It’s a fair question to ask, considering the continuous reports of rape and sexual assault, as well as sexual harassment coming from the Occupy protests. Rapes and sexual assaults are happening, 12 by my latest count, with the movement barely six weeks old. That’s a pretty abysmal track record”

In an article from People of Colour Organise the comment is made that: “A lot of women, queers, and trans people—along with many people of color and undocumented immigrants—do not feel comfortable sleeping in an open space with a lot of men, surrounded by police. Police presence ensures that protestors could, at any time, be risking arrest; and a racist police system ensures that people of color will be targeted. Unrestricted male presence in all sleeping areas ensures that protestors could, at any time, be exposing themselves to molestation and/or rape; and patriarchy ensures that women, queers, and trans people will be targeted.”

The presence of Julian Assange, a man facing allegations of rape and sexual violence, at an Occupy London rally, further reinforces that age old tendency to put women’s issues to one side in the name of so-called social justice “When will we start to understand that any movement which asks women to put up with sexism as a sacrifice for the group, as if sexism isn’t part of the problem, is doomed to fail? It’s no accident – or secret – that women make up the majority of the world’s poor and that women are being hardest hit by the financial crisis” laments Philippa Wilitts on the F-word blog.

Perhaps the misogynist attitudes seemingly dominating the Occupy protests is best summed up by the YouTube video ‘Hot Chicks on Wall Street” an amateur documentary that the maker claims is “Pics of hot chicks being all protesty.” While many within the movement, including the maker himself have defended the film, Rebecca Traister sums up the crux of the argument “This video is sexist. It’s an example of women participating in public life — political, professional, social — and having their participation reduced to sexual objectification. That’s what happened here, nothing more, nothing less.”

In response to this full spectrum of attacks on women, websites like “Occupy Patriarchy” have sprung up. The aim being to “provide a supportive, global space for feminist analysis, response and organizing and networking within the world-wide Occupy movement.”

“It is our observation that institutions such as Wall Street are manifestations of the far deeper and greater problem of patriarchy which depends in large measure on the exploitation, disempowerment, and subjugation of women, yet (as is all too often the case in progressive movements) the analysis of issues presented so far has shown little effort in looking at the various issues discussed from a feminist vantage point, including but not limited to the following:

*Women make up the overwhelming majority of people living in poverty and do the overwhelming majority of unpaid work on which everyone’s lives depend.

*Our reproductive rights and agency are continually under siege.

*The overwhelming number of victims of sexual exploitation and violence are women and this exploitation intensifies under conditions of economic devastation.

*While these issues impact all women, women of color are far more likely to suffer the consequences of patriarchal domination.”

It is sad, but perhaps not unusual, that a movement which is supposed to stand for egalitarian aims has in fact perpetuated many of the inequalities which exist in society. Real social change can only occur when those that are most marginalized and oppressed, the real 99% of society, are empowered by a movement. However in the case of occupy it seems that once again the status quo is being maintained and it is still the privileged few whose voices are being heard. Until this is seriously addressed, no radical system change can occur as a product of this movement.

“Every organization, every movement, struggles with acknowledging systematic oppression. Movements that deny racism, movements that deny sexism; movements that are completely unaccountable to the very people they claim to be liberating; these movements will fail. Again and again, we have witnessed their failure.”

Links

Occupy Patriarchy

http://occupypatriarchy.org/

Are Women Safe at Occupy Protests?

http://crayfisher.wordpress.com/2011/10/31/are-women-safe-at-occupy-protests/

Dichotomy of Ideals

http://www.spinifexpress.com.au/Blog/display/id=56/comments=show/

The F-Word – We are the 49%?

http://www.thefword.org.uk/blog/2011/10/we_are_the_49

Feministe

http://www.feministe.us


Το βρήκαμε εδώ: http://edinburghanarchafeminist.noflag.org.uk/archives/534

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δικαστήριο-Αγρίνιο Παρασκευή 11/11



ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΩΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Η χρονική αφετηρία στην προσπάθεια των διάφορων φασιστοειδών και ακροδεξιών, για την επάνοδό τους, από το περιθώριο της κοινωνικής περιφρόνησης, στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, ήταν η ίδρυση και η τελική είσοδος στη βουλή του νεοφασιστικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το αυγό του φιδιού εκκολάπτονταν στη ζεστή αγκαλιά του κράτους, τα σώματα ασφαλείας, την εκκλησία και την ΕΥΠ.

Με την εμφάνιση του ακροδεξιού λαϊκισμού στην επίσημη πολιτική και τη μονοπώληση του ρατσιστικού δηλητηρίου στα τηλε-παράθυρα, ανασύρθηκαν από τις τρύπες τους οι διάφοροι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών - γερμανοτσολιάδων και δοσίλογων και επιδίδονται ξανά στο γνώριμο έργο τους. Δηλαδή, τις δολοφονικές επιθέσεις, τη λασπολογία και συκοφαντία, τη στοχοποίηση και το κυνήγι μαγισσών,ενάντια σε ό,τι για την εξουσία αποτελεί εχθρό. Τους πλέον εξαθλιωμένους, ξένους εργάτες και πρόσφυγες και φυσικά τα κοινωνικά κινήματα, αγωνιστές και χώρους αντίστασης και αγώνα.

Στο Αγρίνιο, το Σεπτέμβρη του 2007, στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με μπράβους και μέλη της χρυσής αυγής, επιτίθενται σε παρέα συντρόφων στην κεντρική πλατεία της πόλης και τραυματίζουν σοβαρά στο μάτι έναν από αυτούς, με σπασμένο τασάκι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως όπλο από μέλος της φασιστοσυμμορίας. Έπειτα, για λόγους νομικής κάλυψης και αποπροσανατολισμού, σχετικά με το ποιός είναι ο επιτιθέμενος, απέναντι σε μια κακουργηματικού τύπου (αυτεπάγγελτη) κατηγορία, κατατίθεται σειρά μηνύσεων από νεοναζί της χρυσής αυγής, σε βάρος συντρόφων. Πρόκειται για γελοίες κατηγορίες (απλές σωματικές βλάβες, εξύβριση, απειλή) και αποτελούν, συν τοις άλλης, προσπάθεια εξάντλησης και στοχοποίησης των αγωνιστών.

Είχαν προηγηθεί ¨επισκέψεις¨ σε σπίτια αγωνιστών με σκοπό την τρομοκράτηση των οικείων τους, με αφορμή την αναγραφή αντιφασιστικών συνθημάτων από άγνωστους συντρόφους σε κεντρικά σημεία της πόλης καθώς και την εξαφάνιση προεκλογικού υλικού του ΛΑ.Ο.Σ. από τους δρόμους του Αγρινίου κάτω από αναρχικά αυτοκόλλητα και αφίσες. Στα παραπάνω περιστατικά φυσικός αυτουργός ήταν το γνωστό θρασύδειλο απόβρασμα – υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της νεοναζιστικής οργάνωσης χρυσή αυγή, Λεωνίδας Σταθόπουλος, που συνδέεται συγγενικά με το Σπύρο Σταθόπουλο, τότε υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, ο οποίος είχε διατελέσει και γραμματέας του κόμματος. Το εν λόγο ανθρωποειδές είχε επίσης ¨επισκεφτεί¨ γνωστό καφενείο της πόλης όπου συχνάζει νεολαία και ζήτησε την ταυτότητα των νεαρών που υπογραφούν ως “terra libera”, απειλώντας, ότι αυτός δεν ανήκει στους γλυκανάλατους του ΛΑ.Ο.Σ, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά ακόμα παραπέρα… και ότι οι εν λόγο νεαροί θα έχουν πρόβλημα. (το ¨ακόμα παραπέρα¨ σήμερα, μάλλον τοποθετείται στις φυλακές κορυδαλλού όπου κρατείται για διπλή δολοφονία - συμβόλαιο θανάτου ο υποψήφιος περιφερειάρχης στη δυτική Ελλάδα, με τη χρυσή αυγή, αρχινταβατζής του Αγίου Παντελεήμονα, Χρήστος Ρήγας.)

Ύστερα από μερικούς μήνες ο ίδιος θρασύδειλος τύπος, εμπνεόμενος μάλλον από τη δράση των ιδεολογικών και φυσικών προγόνων του, ¨επισκέφτηκε¨ τον εργοδότη δυο συντρόφων λέγοντας του ότι, οι δυο νεαροί είναι αναρχικοί (έλα, ρε μεγάλε!) και να τους διώξει από τη δουλειά.

Να σημειώσουμε επίσης και την αναγραφή φασιστικών και απειλητικών συνθημάτων έξω από αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, το σπίτι ενός συντρόφου και την τοιχοκόλληση αφίσας με τίτλο ¨αναρχικοί κουφάλες έρχονται κρεμάλες¨.

Ο ίδιος αυτός τύπος λοιπόν αντί να μετράει επισκέψεις στο νοσοκομείο ισάριθμες με αυτές στα σπίτια, τα στέκια και το περιβάλλον αγωνιστών, μηνύει σε μια επίδειξη θράσους, πάνω κάτω τους ίδιους ανθρώπους, και ισχυρίζεται ότι του έχουν προκαλέσει ¨φόβο¨ και ¨ανησυχία¨.

Στους φασίστες όμως, και τα διάφορα ακροδεξιά απολιθώματα ¨φόβο¨ και ¨ανησυχία¨ προκαλεί η συνείδηση του αντικοινωνικού ρόλου τους και οι εξηγήσεις που θα κληθούν αργά ή γρήγορα να δώσουν, στην κοινωνία. Και για να μην ξεχνιόμαστε, στο Αγρίνιο αυτοί πρώτοι μίλησαν για κρεμάλες... ενώ αντίθετα ο ευρύτερος αντιφασιστικός χώρος είπε… ¨ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑΣΑΚΙΑ, ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.¨

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ!


Στις 11 Νοέμβρη 2011, εκδικάζεται μήνυση από γνωστό χρυσαυγίτη σε βάρος ενός συντρόφου.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011, ώρα 10:00πμ

Πρωτοβουλία αναρχικών Αγρινίου
Αλληλέγγυοι σύντροφοι/ισσες

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

''ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ''

'' ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Στο στρατόπεδο Λαγού στο Διδυμότειχο το εθνικιστικό κήρυγμα είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι στρατιώτες στο ΣΠΕΝ (Σχολείο Προκεχωρημένης εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων) ακούν καθημερινά από εκπαιδευτές και αξιωματικούς της διοίκησης του στρατοπέδου και της μεραρχίας για τα «σκυλιά» που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων, τους «Τουρκαλάδες», τους «χειρότερους γείτονες του κόσμου», τα «αρχίδ..» του ελληνικού στρατού και την ανωτερότητα των ελλήνων σε σχέση με τους βάρβαρους.


Ο ανθυπίλαρχος τεθωρακισμένων Κυριάκος Παπούλης, ωστόσο, προχώρησε πιο μακριά από τους περισσότερους, δηλώνοντας στην εκπαιδευτική του κλάση πως είναι «απίστευτα εθνικιστής». Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο μιας συζήτησης με την κλάση κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαίδευσης, στην οποία ο ανθυπίλαρχος έβγαλε ένα λογύδριο με σαφή πολιτικό χαρακτήρα, στο οποίο μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι στα γεγονότα των Ιμίων οι Πολιτικοί πρόδωσαν το Στρατό, που θα έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως πόλεμο και όπου πάει (γιατί σε αυτή την περίπτωση «τους Γαμάς»), πως οι Έλληνες αεροπόροι έχουν ορκιστεί εκδίκηση εναντίον της Τουρκίας για τα γεγονότα της Λέρου, ακόμα και πως οι Ισραηλινοί πεζοναύτες «καλά τους έκαναν τους Τούρκους», αναφερόμενος στις δολοφονίες των Τούρκων πολιτών του Mavi Marmara που πήρε μέρος στο στόλο της ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα το Μάιο του 2010!

Όταν στρατιώτες του επεσήμαναν ότι η πολιτική προπαγάνδα και ο εθνικισμός στο στρατό απαγορεύονται, απάντησε «κάνε μου μήνυση». Είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική (τους πολιτικούς θα τους «κρέμαγε όλους) και ότι ο εθνικισμός δεν είναι πολιτική έννοια.

Τις επόμενες μέρες έδωσε συνέχεια στο θέμα, στοχοποιώντας προσωπικά έναν από τους συναδέλφους στρατιώτες, ο οποίος του είχε προσάψει ακροδεξιά πολιτική προπαγάνδα σε εκείνη τη συζήτηση. Αναφέρθηκε στο συνάδελφο σε κλάση στην οποία εκείνος δεν ήταν παρών, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «αναρχοκομμούνι» και επαναλαμβάνοντας εθνικιστικές και πολεμοχαρείς θέσεις, παρά την αντίδραση παρόντων συναδέλφων στρατιωτών.

Μετά από λίγες μέρες επανήλθε στο ζήτημα κατά τη διάρκεια πρωινής αναφοράς των εκπαιδευτικών διμοιριών, απευθύνθηκε στον ίδιο συνάδελφο και τον προειδοποίησε απειλητικά ότι θα τον καλέσει να διαβάσει μπροστά σε όλους έναν ορισμό του εθνικισμού και ορισμένα κείμενα (του Κ. Παλαμά και άλλων Ελλήνων, όπως διευκρίνισε αργότερα σε άλλη κλάση). Την επόμενη μέρα στην πρωινή αναφορά ζήτησε από όσους ήταν παρόντες στη συζήτηση κατά τη νυχτερινή εκπαίδευση να φύγουν από την παράταξη και να συγκεντρωθούν παραπλεύρως. Κάλεσε το συνάδελφο έξω και του έδωσε 3-4 σελίδες, ζητώντας του να τις διαβάσει φωναχτά στους άλλους και διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για διαταγή. Ο στρατιώτης δήλωσε ότι θεωρεί την εντολή προσβολή για την προσωπικότητά του και ότι αν υποχρεωθεί να την εκτελέσει θα βγει παραπονούμενος στην πρωινή αναφορά της επόμενη.

Ο ανθυπίλαρχος απέσυρε την επαίσχυντη διαταγή και διάβασε ο ίδιος 1-2 μικρά αποσπάσματα, χωρίς να μπορέσει να συνεχίσει λόγω της έντονης αντίδρασης πολλών από τους παρόντες συναδέλφους, οι οποίοι ρώτησαν αν αυτό είναι μέρος της εκπαίδευσης και ζήτησαν εξηγήσεις για την απαράδεκτη καταχρηστική συμπεριφορά του απέναντι στον κατώτερο, τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει όταν ο στρατιώτης ήταν απών και τη συνέχιση της πολιτικής εθνικιστικής προπαγάνδας.

Απέναντι σε αυτή την απρόσμενη αντίδραση ο ανθυπίλαρχος θέλησε να δώσει τέλος στο θέμα, αφού πρόλαβε να συμβουλέψει τους παριστάμενους να προστρέξουν στις απόψεις του Ιωάννη Μεταξά, τις οποίες ωστόσο «ο ίδιος δεν συμμερίζεται»…

Ωστόσο το θέμα δεν είναι τόσο μικρό ώστε να κλείσει έτσι απλά. Το περιστατικό δεν ήταν απλώς μια σαφής πολιτική και μάλιστα επικίνδυνη πολιτικά, δήλωση στο πλαίσιο του στρατού, που υποτίθεται πως υποχρεώνει τους στρατιωτικούς σε πολιτική ουδετερότητα. Ήταν ταυτόχρονα μια βάναυση απόπειρα προπηλακισμού κατωτέρων εξαιτίας των απόψεών τους.

Ως πότε οι φαντάροι θα υποχρεούνται να ακούν, με στρατιωτική πειθαρχία, τα φανατικά λογύδρια κάθε εθνικιστή και πολεμοχαρούς αξιωματικού, που καμία σχέση δεν έχουν με κανενός τύπου στρατιωτική εκπαίδευση;

Ως πότε θα υφίστανται τη βάναυση προσβλητική συμπεριφορά ανωτέρων, που νομίζουν ότι δικαιούνται τα πάντα; ''

Ηχορύπανση-Φασίστες

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

KAOS URBANO- Anti- Español Live




Anti-Español!
¡Anti-Español!
¡Anti-Español!
¡Anti-Español!
Siglos de opresión,jodiendo a los pueblos,
torturas e invasión en nombre del imperio,
y dicen los cerdos que no se ponía el sol
y con su puto cara al sol
pero al final se les jodio.
La vida sobre esta nación.
La vida sobre esta nación.
¡Anti-Español!
¡Anti-Español!
Nuestro barrio,nuestra patria,
nuestro barrio es nuestra patria.

Nuestro barrio nuestra patria,
nuestro barrio nuestra patria.

Y el puto orgullo nacional,
en un charco de sangre verlo desfilar.
A todos sus agentes de seguridad,
la roja bandera,
negra empieza ha estar.

La vida sobre esta nación.
La vida sobre esta nación.

¡Anti-Español!
¡Anti-Español!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Στη ΔΟΥ Αιγάλεω για τα χαράτσια προς τους ανυπότακτους


Στη ΔΟΥ Αιγάλεω για τα χαράτσια προς τους ανυπότακτους



Σήμερα το πρωί στις 8 σύντροφοι/ισσες από το Σινιάλο, ολικοί αρνητές στράτευσης και αλληλέγγυοι/ες προχωρήσαμε σε παρέμβαση στην ΔΟΥ Αιγάλεω σχετικά τόσο με το πρόστιμο των 6.000 ευρώ που επιβάλλεται στους ανυπότακτους του ελληνικού στρατού όσο και με τα υπόλοιπα χαράτσια. Σε καιρούς που πολλά ακούγονται για την παρεμβατικότητα του στρατού εν μέσω κρίσης όλα επιβεβαιώνουν την στενή αλυσιδωτή τους σχέση. Μοιράσαμε ένα κείμενο-εκτροπή των εντολών πληρωμής στο Δημόσιο (συμβολική επιστροφή του προστίμου προς κάθε αρμόδιο) και μιλήσαμε με τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης της ταξικής και κοινωνικής τους ευαισθησίας.

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων ήταν ανάλογες των θέσεων στην εργασιακή ιεραρχία. Οι του ΑΣΕΠ ήταν δεκτικοί και, όπως είναι φυσικό, οι «αξιωματούχοι» από αδιάφοροι έως αρνητικοί. Η διευθύντρια μάλιστα της ΔΟΥ μας είπε ότι δεν έχει υπογράψει ποτέ πρόστιμο που αφορά ανυπότακτους παρά το ότι η υπογραφή της είναι φαρδιά πλατιά πάνω στο έντυπο εντολής πληρωμής προς τον σύντροφό μας. Ή λοιπόν πρόκειται για κλασσική δημοσιοϋπαλληλική αποποίηση ευθύνης ή για τυπική γραφειοκρατική διεκπεραίωση της υπογραφής από υφιστάμενο. Όπως και να’ χει υπενθυμίσαμε την ευθύνη της υπογραφής. Επιπλέον αυτή η άμεση επίκληση της αδυναμίας «άρνησης άνωθεν εντολών» από μεριάς μερικών εργαζομένων που θυμίζει επιχειρήματα των ναζί έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο εκνευριστική. Σ’ αυτή μας την αντιστοίχιση μια εργαζόμενη μας είπε «εμείς δεν σκοτώσαμε κανέναν»… ξεχνώντας ότι τα χαράτσια εξαθλιώνουν συναθρώπους μας και καταστρέφουν ζωές.

Οι οικονομικές εφορίες αποτελούν σημεία τριβής που θα παράξουν «υψηλές θερμοκρασίες» ευθέως ανάλογες της αθροιστικής επιβολής των κάθε είδους χαρατσιών. Και, όπως είναι φυσικό, σε αυτές τις καταστάσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι θα πάρουν θέση. Ο εμφύλιος γίνεται ακόμη και στη βάση του καπιταλιστικού καταμερισμού της εργασίας. Αυτοί που τον υπερασπίζονται συνειδητά θα μας βρίσκουν απέναντί τους. Αυτό θέλαμε απλά να υπενθυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση.

Κι είμαστε ακόμη στην αρχή…

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Λευκωσία, Κύπρος: Κάλεσμα σε αλληλεγγύη με μετανάστες απεργούς πείνας

Λευκωσία, Κύπρος: Κάλεσμα σε αλληλεγγύη με μετανάστες απεργούς πείνας

Από τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, έχουν κατέλθει σε απεργία πείνας 52 άνθρωποι, μετανάστες κρατούμενοι (από τους 65 συνολικά) στο μπλοκ 10 των κεντρικών φυλακών. Το έγκλημά τους: η παράνομη διαμονή τους. Το αίτημά τους: να σταματήσουν να στερούνται τα βασικά δικαιώματά τους που καταπατούνται από το κράτος.

Οι άνθρωποι αυτοί κρατούνται με σκοπό την απέλασή τους, δεν είναι ποινικοί εγκληματίες. Αντίθετα, ο εγκληματίας δεν είναι άλλος από το κράτος, το οποίο τους κρατά στη φυλακή σε πολλές περιπτώσεις για χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο των 6 μηνών, το οποίο ορίζει ως ανώτατο η οδηγία 115/2008 (εφόσον δεν υπάρχει εθνικός νόμος που να ορίζει τις εξαιρέσεις της οδηγίας στο άρθρο 15 παρ. 6.) Επίσης, πολλές φορές δεν τηρούνται οι διαδικαστικές εγγυήσεις και απλά διατάσσεται η κράτησή τους χωρίς καν να έχει εκδοθεί διάταγμα κράτησης.

Την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, μπροστά στην κάμερα του μπλοκ 10 ένας 46χρονος Αλγερινός έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με λεπίδες. Το βίντεο της απόπειρας το κατέχει η αστυνομία. Ο άνθρωπος αυτός είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, έχει ζητήσει επανειλημμένα να επιστρέψει στην πατρίδα του, και όμως δεν τον αφήνουν. Εδώ και πάνω από δυο βδομάδες έχει δηλώσει ότι αρνείται να λάβει τροφή, και η απόγνωσή του είναι που παρακίνησε τους υπόλοιπους συγκρατούμενους να αρχίσουν κι αυτοί απεργία πείνας.

Την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, ένας ακόμη άνθρωπος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με κρεμάλα από σεντόνι και σώθηκε τελευταία στιγμή. Ο Σύριος αυτός κρατείται περισσότερο από ένα χρόνο και θέλει να επιστρέψει στη χώρα του, αλλά δεν τον απελαύνουν. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που κρατείται περισσότερο από ένα χρόνο, κατά παράβαση κάθε σχετικής νομοθεσίας, και που ούτε τον απελαύνουν ούτε τον ελευθερώνουν.

Το ότι μια τέτοια αποτρόπαια κατάσταση λαμβάνει, στην καλύτερη περίπτωση, μηδαμινής αναφοράς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αντικατοπτρίζει μια γενική εικόνα της κοινωνίας μας, η οποία συνειδητά επιτρέπει να κρύβεται κάτω απ’ το χαλί το ζήτημα των παράνομων κατοίκων. Το κράτος, που προετοιμάζεται για την ευρωπαϊκή προεδρία, καταπατά δικαιώματα ανθρώπων με όλη τη βαρβαρότητα που του αρμόζει, ενώ οι εξευρωπαϊσμένοι πολίτες μας σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στη λεηλασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, φροντίζοντας ταυτόχρονα να διατηρούν την εικόνα τους ως ανθρωπιστών.

Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους απεργούς πείνας, αλλά και σε κάθε άνθρωπο του οποίου τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται από τις κυβερνήσεις. Καλούμε όποιους έχουν ακόμα ανθρωπιά σε συνέλευση για λήψη δράσεων την Τρίτη (1/11) στις 6 μ.μ. στα σκαλιά Φανερωμένης, στη Λευκωσία.

Αλληλέγγυοι/-ες στους απεργούς πείνας