Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Καλά χριστούγεννα

Απόδραση από Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στο Τορίνο

χριστουγεννιάτικη απόδραση


Ήταν παραμονή Χριστουγέννων και μέσα στο Κέντρο Κράτησης ξανάρχιζε η μάχη που είχε κοπάσει εδώ και μερικές βδομάδες. Γύρω στη 1 το βράδυ, πιθανόν μετά από μια απόπειρα απόδρασης, η αστυνομία επιτέθηκε στους έγκλειστους του «κόκκινου τομέα» με μάνικες και κλομπ και χτύπησε σοβαρά τουλάχιστον τρεις. Δεν ξέρουμε ακόμα την κατάσταση στις άλλες πτέρυγες. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες και ενημερώσεις.



Ενημέρωση 25 Δεκεμβρίου: Στις 9.30 το βράδυ έγινε μαζική απόδραση. Δεν ξέρουμε από ποιες πτέρυγες, ούτε πόσοι κατάφεραν να πηδήσουν την περίφραξη. Μετά από καμιά ώρα πρέπει να πιάστηκαν δυο απ’ αυτούς.



Ενημέρωση 26 Δεκεμβρίου: Άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες λεπτομέρειες για τη μεγάλη απόδραση των Χριστουγέννων από το Κέντρο Κράτηση Μεταναστών του Τορίνο. Εκμεταλλευόμενοι τον εορτασμό των Χριστουγέννων (πολλοί στρατιωτικοί, αστυνομικοί και μέλη του Ερυθρού Σταυρού ήταν στο γιορτινό τραπέζι και δεν είχε έρθει σιδεράς να επιδιορθώσει τις κλειδαριές που είχαν σπαστεί την προηγουμένη) οι έγκλειστοι από διάφορες πτέρυγες βγήκαν από τους τομείς τους και διασκορπίστηκαν στην περιφραγμένη περίμετρο. Οι λίγοι φύλακες που ήταν παρόντες, φοβούμενοι λόγω του μεγάλου αριθμού των έγκλειστων, κατέφυγαν στα κελιά, περιμένοντας ενισχύσεις. Στο μεταξύ, οι έγκλειστοι άρχισαν να σκαρφαλώνουν ταυτόχρονα από όλες τις πλευρές στους τοίχους και να πηδάνε έξω στη λεωφόρο Brunelleschi και την οδό Mazzarello. Στην προσπάθειά τους να σκαρφαλώσουν, αρκετοί ανέβηκαν πάνω σε μια σκοπιά των στρατιωτών που ξήλωσαν και έριξαν πάνω στον τοίχο. Τουλάχιστον ένας τραυματίστηκε κατά την πτώση και πιάστηκε αμέσως. Άλλοι τρεις πιάστηκαν στο εσωτερικό ενός κτίσματος κοντά στο Κέντρο Κράτησης, όπου είχαν καταφύγει. Φαίνεται ότι ένας κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε την αστυνομία και στη σύλληψη συνέβαλε ενεργά και η Πυροσβεστική. Συνολικά, απέδρασαν καμιά εξηνταριά έγκλειστοι. Το ακριβές νούμερό αυτών που πιάστηκαν δεν είναι ακόμα γνωστό, ενώ αυτοί που είναι βέβαιο ότι κατάφεραν να ξεφύγουν είναι γύρω στους 20. Σήμερα το πρωί, η αστυνομία κάνει καταμέτρηση των κρατουμένων για να υπολογίσει πόσοι απέδρασαν.

macerie @ Dicembre 25, 2011