Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις

Επίθεση εναντίων μεταναναστών στο σταθμό Μοναστηράκι
ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ και ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Πειραιάς 1/2/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 οργανωμένη ομάδα 20 ατόμων της ΄΄ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ΄΄ με κουκούλες και ρόπαλα επιβιβαστήκαν σε συρμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στο σταθμό "Μοναστηράκι" και περνώντας από βαγόνι σε βαγόνι φωνάζοντας συνθήματα και βρισιές έψαχναν και κτυπούσαν αμέριμνους μετανάστες που ήταν επιβάτες του συρμού.
Είναι η δεύτερη φορά που παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα βίας στους συρμούς του Ηλεκτρικού.
Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ καταδικάζουν την εγκληματική και φονική ενέργεια όλων αυτών που κινήθηκαν χωρίς λόγο σε βάρος της ζωής των μεταναστών.
Για τα Συνδικάτα των ΗΣΑΠ αποτελεί θεμελιώδη αρχή η υπεράσπιση των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις. Είμαστε απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας.
Η διεύρυνση της φτώχειας, τα υψηλά ποσοστά, ανεργίας και κοινωνική ερήμωση που είναι αποτέλεσμα των Νεοφιλελευθέρων πολιτικών που διαχρονικά εφαρμόστηκαν και εντάθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να βάλουν σε κίνδυνο την έννοια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Όσοι πάνω στα κοινωνικά ερείπια αναζητούν το ιδεολογικό υπόβαθρο για να δικαιολογήσουν συμπεριφορές φασιστικής βίας και λαϊκισμού, με σκοπό να δηλητηριάσουν την κοινωνία με φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την καθολική αποδοκιμασία των Συνδικάτων, των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ