Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημέρωση από τη δίκη του συντρόφου Κ.Σ. στο Αγρίνιο

Ενημέρωση από τη δίκη του συντρόφου Κ.Σ. στο Αγρίνιο


Στις 10 Σεπτεμβρίου 2010 είχε οριστεί η δίκη του συντρόφου Κ.Σ. υστέρα από μήνυση για εξύβριση και απειλή γνωστού φασίστα τραμπούκου στο Αγρίνιο. Η δίκη αναβλήθηκε λόγο ωραρίου για τις 21 Ιανουάριου 2011.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τη δικογραφία απουσίαζε η κατάθεση του συντρόφου στην αστυνομία και στη θέση της υπήρχε η κατάθεση ενός μπάτσου που υποστήριζε ότι παρά τις προσπάθειες του ήταν αδύνατο να βρει το σύντροφο προκειμένου να κληθεί να καταθέσει, μιας και δεν έχει σταθερή κατοικία και οι γονείς του δεν γνωρίζουν που βρίσκεται.(!!!) Επιχειρεί να κατασκευάζει το προφίλ ενός άνθρωπου που ζει σε καθεστώς (ημι)παρανομίας και χρησιμοποιεί συνωμοτικές μεθόδους για να επικοινωνήσει με τους οικείους του. Πράγμα που είναι εξολοκλήρου αναληθές, ενώ λόγο της αναβολής της δίκης δεν ήταν δυνατό να εξακριβωθεί τι πραγματικά συμβαίνει. Ο σύντροφος είχε κληθεί κανονικά και είχε καταθέσει στην Α.Δ. Ακαρνανίας.

Εδώ να πούμε ότι για ασήμαντες υποθέσεις όπως κάποιο δικαστήριο για δίπλωμα οδήγησης ή για μια παρόμοια υπόθεση μήνυσης, από άλλο ασπόνδυλο στο σύντροφο, οι μπάτσοι όχι απλά βρήκαν το σπίτι και τον ίδιο αλλά φρόντισαν πρώτα να περάσουν ρωτώντας από όλη τη γειτονία προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι ότι ο σύντροφος έχει τραβήγματα με το νόμο.

Στη συγκέντρωση που είχε καλεστεί από την πρωτοβουλία αναρχικών Αγρινίου στα δικαστήρια μικροσυμπλοκές σημειωθήκαν όταν γύρω στις 1:30 έφτασε στο χώρο ο μηνυτής με δυο ομοίους του και συνολική φρούρηση 25-30 περίπου μπάτσων (οπκε, ασφάλεια). Οι συμπλοκές που ξεκίνησαν μέσα στο χώρο των δικαστηρίων -έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων- συνεχίστηκαν για ώρα μέσα κι έξω από τα δικαστήρια. Τα δυο φασιστάκια που συνόδευαν τον κύριο Σταθόπουλο, προκαλούσαν τους παραβρισκόμενους συντρόφους με χειρονομίες και λεκτικές επιθέσεις, δέχτηκαν επίθεση από 10 περίπου συντρόφους και άρπαξαν μερικές ψιλές πριν παρέμβουν οι μπάτσοι να τους προστατεύσουν. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές με τους μπάτσους αναστάτωση σε όλο το χώρο των δικαστηρίων ακόμη και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων όπου ο εισαγγελέας αναγκάστηκε να διακόψει. Μικροσυμπλοκές ακολούθησαν και έξω από τα δικαστήρια με κάποιους ράμπο της οπκε που προηγουμένως είχαν απειλήσει κάποιους συντρόφους.

Υ.Γ. Αργότερα υπήρξε μια πληροφορία που δεν έχει εξακριβωθεί αλλά αξίζει να αναφερθεί, ότι τα δυο ανθρωποειδή που παρίσταναν τους φασίστες ήταν τελικά μπάτσοι.

Για μια ακόμη φορά μπάτσοι χέρι-χέρι με φασίστες στήθηκαν σε κοινό μέτωπο απέναντι σε αγωνιζόμενους ανθρώπους. Για μια ακόμη φορά η αλληλεγγύη αντιστάθηκε επιθετικά και αντιμετώπισε τη συνομοταξία μπάτσων-παρακρατικών.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Πρωτοβουλία αναρχικών Αγρινίου



Το κάλεσμα για τα δικαστήρια:




Και ένα βιντεάκι από πορεία που είχε γίνει παλαιότερα.

http://anarchyagainstnationalism.blogspot.com/2008/08/blog-post_9504.html