Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

''Αυτοοργάνωση, η απάντηση στα εθνικιστικά και καπιταλιστικά παιχνίδια''

Αυτοοργάνωση, η απάντηση στα εθνικιστικά και καπιταλιστικά παιχνίδια



Στην περιοχή της Δυτικής Θράκης υπάρχει μια ιδιαιτερότητα που αφόρα τον πληθυσμό της καθώς το ένα τρίτο περίπου αποτελείται από Μουσουλμάνους και τα δύο τρίτα από Χριστιανούς. Όμως υπάρχει και ένας άλλος τεχνητός διαχωρισμός αφού το μεγαλύτερο ποσοστό μουσουλμάνων έχει εμποτιστεί με Τουρκική εθνική συνείδηση ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Χριστιανών έχει εμποτιστεί με Ελληνική εθνική συνείδηση. Αυτές τις ιδιομορφίες εκμεταλλεύτηκαν κατά καιρούς Ελλάδα και Τουρκία καθώς και παρακρατικά φασιστοειδή και των δυο πλευρών για να παίξουν τα παιχνίδια τους στην περιοχή, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ελεγχόμενες μάζες από Τούρκους-μουσουλμάνους και Έλληνες-Χριστιανούς ενεργοποιώντας τες όποτε κρίνεται αναγκαίο.Για παράδειγμα κάποιες φορές με επιτυχία το Τουρκικό Προξενείο κατόρθωσε να κατευθύνει κοπάδια μουσουλμάνων ψηφοφόρων προς τα κει που επιθυμούσε κατά την διάρκεια εκλογών. Ενώ το Ελληνικό κράτος με την βοήθεια παρακρατικών κατόρθωσε να οργανώσει το αντί-Μουσουλμανικό πογκρόμ στις 29.1.1990 με αποτέλεσμα την καταστροφή καταστημάτων και την τρομοκράτηση του μουσουλμανικού πληθυσμού, ενώ παρόμοια γεγονότα μικρότερης κλίμακας συνέβησαν και τον Αύγουστο του 1996. Επίσης, στις 11-12-2008 μετά τα γεγονότα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Ελληνικό κράτος προσπάθησε να δημιουργήσει μια “πολιτοφυλακή” συνεργαζόμενο με παρακρατικούς και Ελληνοχριστιανούς μαγαζάτορες με σκοπό την παρεμπόδιση των κινητοποιήσεων της φοιτητικής νεολαίας.



Επιπλέον υπάρχουν και πιο πρόσφατα γεγονότα όπως



1) Η εμφάνιση της σημαίας “αυτονομίας” της Δυτικής Θράκης σε εκδηλώσεις λιγοστών μουσουλμάνων, σημαία που έχει πάνω την ημισέληνο και με προφανή το αίτημα να γίνει η Δυτική Θράκη προτεκτοράτο της Τουρκίας. Το περιστατικό φυσικά διογκώθηκε από τις φασιστοφυλλάδες της περιοχής.



2) Η βεβήλωση μουσουλμανικού νεκροταφείου από αγνώστους. Ενώ στο ίδιο νεκροταφείο γράφονταν κατά καιρούς συνθήματα εθνικιστικού περιεχομένου. Με την σημείωση ότι μετά την βεβήλωση ακολούθησε πορεία προς το Τούρκικο Προξενείο από μικρή μερίδα μουσουλμάνων, αφήνοντας μας υποψίες προβοκάτσιας.



3) Την αναγραφή σε πολλά σημεία της πόλης της Κομοτηνής του απλοϊκού λαϊκίστικου συνθήματος “ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟʼʼ από την ναζιστική παρακρατική οργάνωση Χρυσή Αυγή που προσπαθεί να ενεργοποιήσει καταχωνιασμένα εθνικιστικά μίση και να προσηλυτίσει νεολαία, με απώτερο σκοπό την πλύση εγκεφάλου με ηλιθιότητες περί ανωτερότητας της λευκής φυλής.



Φυσικά σκόπιμα παραγνωρίζεται το γεγονός ότι το Τουρκικό Προξενείο όχι μόνο βρίσκεται στην Κομοτηνή με την ανοχή του Ελληνικού Κράτους ,αλλά και το ότι το Ελληνικό κράτος με τις πολιτικές του το ισχυροποίησε αφάνταστα, ωθώντας τον Μουσουλμανικό πληθυσμό να στραφεί προς αυτό ζητώντας προστασία. Από το 1955 μέχρι το 1992 ως αντίποινα για το Πογκρόμ του Τούρκικου Κράτους κατά των Χριστιανών της Κωνσταντινούπολης, το Ελληνικό Κράτος στερούσε από το Μουσουλμανικό πληθυσμό της Δυτικής Θράκης μέχρι και τα βασικά που απαιτούνται για την επιβίωση.





Μερικά από τα αντίποινα ήταν τα εξής:



1) Μονομερείς απαλλοτριώσεις καλλιεργήσιμης γης για δημόσια έργα με αποτέλεσμα την στέρηση πόρων ζωής για αγροτικούς πληθυσμούς.



2) Άρνηση χορήγησης επαγγελματικών αδειών



3) Απαγόρευση αγοραπωλησίας ακινήτων, επισκευής σπιτιών και τζαμιών, απόκτησης άδειας αυτοκινήτων και τρακτέρ, ανοίγματος καφενείων και μαγαζιών ηλεκτρικών ειδών.



4) Διάφορες διοικητικές “παρενοχλήσεις”, με πιο ακραία την αφαίρεση ιθαγένειας σύμφωνα με το άρθρο 19 του κώδικα ιθαγένειας (Ν. 3370/55) που στην ουσία παραβίαζε μέχρι και το άρθρο περί ισότητας του συντάγματος της Ελλάδας.



Ενώ Ελλάδα, Τουρκία, και φασίστες προσπαθούν να χωρίσουν του κατοίκους της Θράκης σε δυο στρατόπεδα ,η Ελληνική και Τουρκική Οικονομική ελίτ συνεργάζονται άψογα. Τα κέρδη της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος με την ονομασία Finansbank είναι περισσότερα στην αγορά της Τουρκίας των 76 εκατομμυρίων κατοίκων παρά στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων. Παρομοίως η Ζiraat Bankasi που είναι η αγροτική τράπεζα της Τουρκίας, έχει υποκατάστημα στην Κομοτηνή και έχει δείξει ενδιαφέρον για την εξαγορά κάποιας Ελληνικής τράπεζας. Ακόμη υπάρχουν πολλές συνεργασίες και ετοιμάζονται καινούριες στους τομείς του τουρισμού, των κατασκευών, των τροφίμων, της ναυτιλίας ,των μεταφορών και της ενέργειας. Και το πιο τραγικό; Eνώ Τουρκία και Ελλάδα είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ είναι και από τους μεγαλύτερους αγοραστές πολεμικού εξοπλισμού στον κόσμο επικαλούμενοι την μεταξύ τους “έχθρα”, με την Ελλάδα να κατέχει την 5η θέση παγκοσμίως ενισχύοντας έτσι και το Διεθνές Κεφάλαιο.



Την ίδια στιγμή στην Δυτική Θράκη η ανεργία και η πτώση του βιοτικού επιπέδου δεν κοιτάει ούτε θρησκείες ούτε εθνικές συνειδήσεις. Δεν θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλο μας, εμείς δεν είμαστε υποστηρικτές κάποιου θρησκευτικού δόγματος, επειδή θεωρούμε ότι οι θρησκείες είναι επινοήματα του ανθρωπινού νου και δεν έχουμε εθνική συνείδηση γιατί πιστεύουμε ότι τα έθνη είναι πλαστές ενότητες που επιβλήθηκαν με διαφόρους τρόπους από τους κυριάρχους για να εξουσιάζουν ευκολότερα. Παρόλα αυτά δεν θέλουμε με το ζόρι να αλλάξουμε τα πιστεύω των άλλων. Καλούμε όμως τον πληθυσμό της Δυτικής Θράκης να μην παρασυρθεί από τα εθνικιστικά παιχνίδια και να βάλει τον αγώνα για αξιοπρέπεια και ελευθερία πάνω από θρησκείες και εθνικισμούς.

Το Κράτος μαζί με το διεθνές και ντόπιο Κεφάλαιο κλιμακώνει τις επιθέσεις εναντίων των ήδη καταπιεζόμενων ανθρώπων και είναι καιρός να δοθεί μια δυναμική απάντηση. Σας καλούμε να απαγκιστρωθείτε από τα κόμματα και να δημιουργήσετε τις δικές σας αυτόνομες ομάδες αντίστασης και αντεπίθεσης, στους χώρους εργασίας σας και στις γειτονιές σας. Σας καλούμε να αγωνιστείτε για το χτίσιμο κοινωνιών αλληλεγγύης, βασισμένες σε ανεξάρτητες προσωπικότητες που η μία θα σέβεται την ιδιαιτερότητα της άλλης και όχι κοινωνιών μίσους, απoτελούμενες από εν δυνάμει υποκινούμενες μάζες λοβοτομημένων ζόμπι.







ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΛΗ Η ΓΗ





Αναρχικό στέκι Utopia a.d

utopia_ad@riseup.net