Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

''Αναφορικά με τη συμπλοκή με τους νταήδες της ομάδας ΔΙΑΣ, έξω από την κατάληψη Αντιβίωση, στις 05-10-2011''

Απόσπασμα από κείμενο της κατάληψης 'Αντιβίωση':


''ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

αναφορικά με τη συμπλοκή με τους νταήδες της ομάδας ΔΙΑΣ, έξω από την κατάληψη Αντιβίωση, στις 05-10-2011

Το μεσημέρι της απεργίας της 5ης Οκτώβρη 2011, 4 νταήδες της ομάδας ΔΙΑΣ ακινητοποιούν… μεγαλοκακοποιό στην οδό Παπανδρέου, λίγο παρακάτω από την κατάληψη Αντιβίωση. Επρόκειτο για έναν νεαρό με μηχανάκι, ο οποίος πήγαινε τρικάβαλο. Τα μπλοκάκια των μπάτσων πήρανε φωτιά, καθ’ ότι οι πιτσιρικάδες αποτελούν για αυτούς τον εύκολο στόχο. 2 σύντροφοι από την κατάληψη εμφανίστηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο, ώστε με την εμφανή τους παρουσία να αποτρέψουν μια πιθανή αυθαιρεσία των μπάτσων. Και ενώ όλα δείχναν πως θα τελειώσουν, οι μπάτσοι εκδιώχνουν από το σημείο του συμβάντος τους 2 συνεπιβάτες του νεαρού και ετοιμάζονται να τον προσαγάγουν. Εντελώς τυχαία, από το μπλόκο μπροστά περνάει ένα μηχανάκι χωρίς καν πινακίδα και ο οδηγός του χαιρετάει του μπάτσους, ενώ δε φορούσε κράνος… θα επρόκειτο μάλλον για συνάδελφο τους, μιας και οι μπάτσοι συνηθίζουν να αποκρύπτουν τους αριθμούς από τα προσωπικά τους μηχανάκια.

Κάπου εκεί επεμβαίνουν οι σύντροφοι και ζητάνε το λόγο για την προσαγωγή του πιτσιρικά, τονίζοντας ταυτόχρονα τα δύο μέτρα και σταθμά της συμπεριφοράς των μπάτσων: τσαμπουκάδες και νταηλίκια σε πιτσιρικάδες για ασήμαντη αφορμή – κολλητιλίκια και «στραβά μάτια» για το σινάφι τους. Στην επιτακτική ερώτηση: «που πάτε τον πιτσιρικά, δε σας φτάσανε τα λεφτά από την κλήση;», η απάντηση ήταν ειρωνική: «στη λίμνη να φάμε ψαράκι». Στην απαίτηση των συντρόφων να φοράνε τα νούμερα τους και να δηλώσουνε τα ονόματα τους, εισπράχθηκε η παρακάτω απάντηση: «ότι γουστάρουμε θα κάνουμε». Από εκεί και πέρα η λεκτική αντιπαράθεση πέρασε σε ανοιχτές απειλές για συλλήψεις, σε τηλεφωνήματα προς το τμήμα για να στείλουν ενισχύσεις και επίδειξη των χειροπεδών. Νομίζοντας ότι ο τσαμπουκάς τους θα πέρναγε αμαχητί, αρχίσανε να απλώνουν χέρια και να επιδιώκουν τη συμπλοκή με σκοπό τη σύλληψη. Τους ξεκαθαρίστηκε ότι καμιά σύλληψη δε θα γινόταν ανεκτή και εκεί ξεκίνησε η κλωτσοπατινάδα. Οι προκλήσεις και τα χτυπήματα τους, ανταποδόθηκαν στο έπακρο, ενώ εκείνη την ώρα και άλλοι σύντροφοι ήρθαν στο χώρο της σύρραξης.

Τα πράγματα εκτροχιάστηκαν όταν ο πλέον νταής από τους 4 –ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη γειτονιά – απείλησε πως θα «έρθουμε και θα κάψουμε την Αντιβίωση». Περιπολικό και άλλες μηχανές ΔΙΑΣ εμφανίστηκαν στο χώρο, ενώ διαρκώς οι σύντροφοι πληθαίναμε. Η σύρραξη εκτονώθηκε μόνο με την εμφάνιση των παλουκιών και λοιπών εργαλείων από την πλευρά μας. Καμία σύλληψη δεν επιτρέψαμε να πραγματοποιηθεί, παρόλο που είχαμε αμφισβητήσει το μονοπώλιο των μπάτσων στη βία.''