Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ιεράπετρα



Τα παραπάνω, είναι 'λάφυρα' που φωτογράφισαν τα αυγά, μετά από συγκέντρωση συντρόφων στην Ιεράπετρα.Τα πανώ κρεμάστηκαν στην πλατεία και μετά το τέλος της συγκέντρωσης και αφού όλοι/ες είχαν αποχωρήσει κόπηκαν από τα αυγά.Δεν πειράζει.Έστω και έτσι, μπήκαμε ακόμα και μέσα στα γραφεία τους(?), στα σπίτια τους(?) οπουδήποτε τέλος πάντων.(Ο εξυπνακισμός αυτός ειπώθηκε πρώτος από εμένα και όποιος σίστας τον πει, δε μετράει!)

Το κάλεσμα:

''Οι μέρες δύσκολες και τα κουκιά μετρημένα. Aκόμα πιο μετρημένες οι ατομικές ελευθερίες και τα χαμόγελα μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε κατάθλιψη, για το δύσκολο παρόν της και το ακόμη πιο δύσκολο μέλλον της υπό την ομηρία ενός κράτους που φασιστικοποιεί μέρα με την μέρα τον λόγο και τις πρακτικές του. Μέσα στο γενικότερο κλίμα πολιτικής διάλυσης και της φτώχιας που μας χτυπάει την πόρτα, με προκάλυμμα τον αντιμνημονιακό λόγο και την ασφάλεια των πολιτών, οι νεοναζιστικές συμμορίες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, με πρακτικές παρακράτους, πισώπλατα μαχαιρώματα, ρατσιστικές επιθέσεις και τραμπουκισμούς σε μετανάστες και όσους στέκονται ιδεολογικά απέναντί τους. Δεν διστάζουν να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, ακόμα και μέσα στα σχολεία.
Εδώ όμως ο κόσμος ακόμα θυμάται. Θυμάται τους νεκρούς, θυμάται τα καμμένα χωριά, θυμάται τον πόλεμο που προκλήθηκε από την φασιστική-ναζιστική ιδεολογία, την ιδεολογία της εθνοκάθαρσης που λανσάρουν οι ομάδες αυτές. Επίσης θυμάται τα χρόνια της δικιάς του μετανάστευσης, που μπορεί να ξανάρθουν και τότε κανένας δεν θα ήθελε, πηγαίνοντας σε μια χώρα για καλύτερη ζωή, να πέφτει θύμα ναζιστικών οργανώσεων. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των μεταναστών της πόλης, που στηρίζουν με την παρουσία και την δουλειά τους την περιοχή και που τώρα είναι αποδέκτες εχθρικής συμπεριφοράς σαν το πιο ευάλωτο κοινωνικό τμήμα, απέναντι σε άτομα που μπαίνουν από την πίσω πόρτα σε όση δημοκρατία μάς έχει απομείνει, με σκοπό να την καταλύσουν. Η ρατσιστική προπαγάνδα και κατήχηση στους δρόμους, στα σχολεία και στους συνδέσμους οπαδών, μάς προσβάλει και δεν θα φάμε την καραμέλα που μας ταϊζουν.
Για την αξιοπρέπειά μας και την πίστη στο δικαίωμα για ελευθερία, εναντιωνόμαστε στην παρουσία των ναζιστών της χρυσής αυγής στην πόλη της Ιεράπετρας και παντού.


Μικροφωνική – συγκέντρωση στο άγαλμα στην πλατεία της Ιεράπετρας
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 10 και 30 το πρωί. ''

Και η γεμάτη απειλές ανακοίνωση των αυγών, αποδεικνύοντας πως καλώς παθαίνουν ότι και αν παθαίνουν:
''Σήμερα Σάββατο 22/10/11 Έγινε συγκέντρωση αναρχικών αριστερών στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας με συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και με αίτημα να κλείσουν τα γραφεία μας στο Λασίθι. Η προτροπή από την κεντρική διοίκηση Κρήτης και τον περιφερειάρχη Σταύρο Καρεφυλλάκη ήταν να μην εμπλακούμε σε φασαρίες και διενέξεις κρατώντας διακριτική στάση προς αποφυγή οιασδήποτε προβοκάτσιας εναντίον μας όπως και έγινε. Φεύγοντας οι αριστεριστές άφησαν συνθήματα στους τοίχους , φυλλάδια με τα ανθελληνικά τους συνθήματα, και πανό στην κεντρική πλατεία της πόλεως μας. Τα πανό ξηλώθηκαν και τα συνθήματα θα σβηστούν από συναγωνιστές . Την επομένη φορά θα είναι δύσκολο να συγκρατηθούμε και να ακούμε της αερολογίες που ξεστομίζει η σπορά του πολυτεχνείου και αυτοί που αναπολούν της εποχές του Στάλιν και του Μαρξ. Δηλώνουμε ότι αν ξανατολμήσουν να φανούν στην Ιεράπετρα θα υποστούν τις συνέπειες μαζί με τους γνωστούς ντόπιους συντρόφους τους που τους υποκινούν και τους μαζεύουν από διάφορα μέρη της Κρήτης.


Υ.Γ 1 Είναι τόσο ηλίθιοι οι αριστεριστές που πιστεύουν ότι ο κόσμος δέχεται τις ηλιθιότητες τους. Ήρθαν στον τόπο μας να πουν στον κόσμο ότι δεν πιστεύουν σε Πατρίδα και Φυλή! Μπορείτε να δείτε και το πανό στην φωτογραφία! Φυσικά ο κόσμος τους αγνόησε και σε πολλές περιπτώσεις τους κράξανε και τους κυνήγησαν.

Υ.Γ 2 Εμείς καλούμε τον λαό του Λασιθίου να έρθει στα γραφεία μας, να μας γνωρίσει και να ακούσει της πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής. Πολιτικές Θέσεις γεμάτες Ελλάδα από Έλληνες για τους Έλληνες.


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΚΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ''

Μπρρρρρρρρρρρρρ.